Ja nie przepadam za tym warzywem, ale ten krem przypadł mi do gustu, więc polecam :)
(z lekkimi zmianami) : codogara :)
Składniki:
600 g brokułów
2 średnie marchewki
1 cebula
2 średnie ziemniaki
500 ml bulionu drobiowego
szczypta cukru
do podania: ja pokroiłam chleb i posypałam suszonym czosnkiem, piekłam w piekarniku do lekkiego zbrązowienia
Przygotowanie:
Marchew obrać, pokroić w plasterki, wrzucić do garnka z wodą. Dodać obrane i pokrojone ziemniaki i cebulę. Ugotować z 2 łyżeczkami soli. Około 20-30 min.
W osobnym garnku rozdrobnić brokuły i ugotować z odrobiną cukru (dzięki temu zachowa intensywnie zielony kolor).
Wszystkie warzywa bo ugotowaniu odcedzić i wrzucić do garnka z bulionem (500 ml wody i kostka rosołowa) . Dokładnie zmiksować blenderem. Ja podawałam lekko ciepłą, nie gorącą.
Smacznego !
(zupa na około 4-5 porcji, całość ma 450 kcal)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz